Sådan arbejder I smartere som et team.

Forsæt er ikke kun til nytåret, de kan bruges løbende til at forbedre hvordan I arbejder sammen. Hvad ønsker du og dit team at opnå i år? Arbejder I på et vigtigt nyt projekt? Har I brug for at kommunikere mere effektivt for at undgå, at tingene kører af sporet? Bliver opgaverne givet til de rette personer?

Belbin er det perfekte værktøj til at hjælpe med at fokusere og motivere dit team, når vi alle ser frem til et nyt år, og Belbins Teamrapport er et godt sted at starte. Denne rapport tilbyder en ‘diagnose’ af dit team – dets styrker, potentielle faldgruber og masser af forslag og diskussionsemner til at hjælpe jer med at arbejde smartere.

Er det dét du er på udkig efter?

For at få fat i en Teamrapport skal hver person i dit team udfylde Belbin Profil og derefter anmode om Observatørvurderinger eller feedback fra de andre teammedlemmer. Dette giver et afrundet billede af hver persons individuelle styrker.

Hos Belbin kan vi samle og analysere disse data og generere Teamrapporten og give jer det vigtige overblik.

Her er hvad en Teamrapport kan gøre for dit team.

Forsæt #1: Forstå dit teams kultur

Uanset om dit team er helt nyt eller veletableret, er det vigtigt at starte med det fundamentale: jeres styrker og svagheder som et team.

I nye teams er der masser af ukendte faktorer. I etablerede teams kan der opstå selvtilfredshed og antagelser – implicitte sociale kontrakter, der ikke udfordres.

Siden for Gennemsnit af Teamroller i rapporten giver et overblik over teamets sammensætning af teamroller og nogle indsigter i best- og worst case scenarier for teamet.

De Samlede Observatør responsiderer går i dybden og undersøger teamkulturen i form af de mest almindeligt afkrydsede ord og fraser for teamet.

I sammenhæng kan disse sider være et nyttigt udgangspunkt for diskussioner. Er teamet enig i kommentarerne her? Er der overraskelser? Er der noget, de gerne vil ændre?

Forsæt #2: Arbejd styrkebaseret

Ligesom dit fitness medlemskab fungerer Belbin bedst, hvis I bliver ved med at bruge det.

Når I kender styrkerne i jeres team, er Teamcirklen en ideel måde at bringe Teamrollernes styrker ind i møder, projektplanlægning og mere.

Denne side giver jer et hurtigt overblik over styrkerne i teamet, så I kan se, hvor hullerne og overlapningerne måtte være. Det kan være, at nogle teammedlemmer med fordel kan påtage sig andre roller som de besidder for teamets skyld.

Hvis folk skal skifte roller eller danne undergrupper for at arbejde på særlige projekter, er det nyttigt at udarbejde en Teamroller Cirkel for at være specifikke om, hvem der gør hvad, for at administrere forventninger og identificere eventuelle potentielle vanskeligheder, som der opstå.

Forsæt #3: Deleger mere effektivt

Hvad er din tankegang, når det kommer til at delegere arbejde?

Delegerer du nok? For meget? Sikrer du, at det rette arbejde lander på den rette persons bord? Rapportens side om Potentielle Bidrag giver jer mulighed for at dykke dybere ned i teamets funktioner ved at identificere, hvordan I kan fordele arbejde baseret på Teamrollernes styrker.

Dette kan fungere som en nyttig påmindelse for diskussioner, især hvis resultaterne repræsenterer en betydelig ændring i forhold til, hvordan delegering fungerer nu.

Er der opgaver der ikke bliver løst? Hvis ja, er arbejdet nødvendig, og hvordan kan teamet adressere det, der mangler?

Forsæt #4: Gør dit team klar til fremtiden

Et nyt år giver os mulighed for at se fremad og vurdere teamets fremtidige behov, nemlig rekruttering og succession.

Sammenligninger mellem Individuelle og Team giver indsigter i teamets afhængighed af visse individer påtager sig bestemte roller. Jo større forskellen mellem den højest scorende individ og teamets gennemsnit er, desto mere afhænger teamet sandsynligvis af denne ene person for at udføre den rolle.

Denne side kan hjælpe teamet (eller dets leder) med at udarbejde strategier til at dele viden, udvikle specifikke styrker hos andre eller søge ressourcer i teamet eller længere væk.

Ønsker du at vide mere eller høre om hvordan vi kan hjælpe dig og dit team, så kontakt os på telefon 4581 2186 eller udfyld nedenstående kontaktform.

    captcha