Belbins teamroller har igennem mere end 30 år været benyttet i forbindelse med udviklingsprocesser over hele verden og i mange forskellige sammenhænge. Få inspiration og viden fra disse BELBIN Cases yil hvordan du kan gøre din brug af Belbin til en succes.

Meredith Belbin har personligt benyttet konceptet i store internationale organisationer som blandt andet Verdensbanken og UNICEF. Vi har i Danmark mange spændende referencer og vil altid gerne være behjælpelig med at skabe kontakt til en reference som matcher netop din situation.

Case Study GAME cases

I mellemtiden er du velkommen til at læse et par Belbin cases fra danske brugere.

Belbin på ledelsesniveau

Ledelsen af Teknisk Forvaltning i en stor dansk kommune bad om hjælp til at udvikle samarbejdet i ledelsesgruppen, som bestod af 11 ledere, der alle havde egne fagområder og personaleansvar. Belbins Teamrolle Koncept blev brugt som det bærende element på en sjov og nyttig måde.

Når håndværkere “teambuilder” sig til succes

Belbin teambuilder GN Tømreren til en glad mand . Overskuddet på de enkelte sager er forøget 15% og omsætningen er på 6 måneder steget med 3 mill. kr.

Rekruttering med succes hos Roskilde Forsyning

Ledergruppen i Roskilde Forsyning ønskede at sætte fokus på deres rekrutteringsforløb. De havde flere gange oplevet at få ansat meget fagligt dygtige medarbejdere, som de efterfølgende ikke kunne få til at fungere i den pågældende stilling.

Mode- og livsstilsbranchens forventninger til nye medarbejdere

Teko Design og Business, der er en del af Via University College, har gennem 10 år med stor succes anvendt Belbins teori om teamroller i uddannelsen af fremtidens medarbejdere i mode- og livsstilsbranchen.

Belbin og DTU studiegrupper

The Belbin method has been applied at the education in Arctic Technology in Greenland as a way of improving the students teamwork abilities. The feedback from the students is that Belbin is a meaningful and relevant tool and they are very engaged during the teamwork exercises. They get a theoretical approach to teamwork and a language in which they can talk about their own and each others strengths and weaknesses. There are indications that it has positive effect on their subsequent teamwork.

Effektiv projektledelse

At leverere et projekt efter 2950 timer i stedet for estimatet på 4000 timer er lig med en forfremmelse

Opførelsen af KPMG’s nye hovedsæde

Det er i den stærkest mulige holdopstilling, at MT Højgaard for tiden går til opgaven med at opføre et nyt hovedsæde for KMPG ved Flintholm Station på Frederiksberg. Entreprenøropgaven til op imod de 900 mio. kr. kræver ikke blot de rigtige medarbejdere, men også den optimale sammensætning af projektteamet.

Af samme grund har MT Højgaard indført Belbins teamrollemodel.

Aha-oplevelse med Belbin

Mærsk Data Defence har oplevet såvel skepsis som aha-oplevelser og økonomisk succes i arbejdet med team-roller.

Ønsker du at læse nogle internationale Belbin cases så kan vi foreslå følgende:

Belbin Helps Win Business

Helen Langhammer from Aspire Consulting – Malaysia, explains how using Belbin Team Roles helped to secure a contract.

Belbin, Behaviours and Burns

Using her own Belbin report, Morna Ronnie discusses the importance of Observer Assessments, and how Team Role preferences may change over time.

Using Belbin to help secure employment

Jackie Bullivant explains how she has successfully used Belbin GetSet in The States of Jersey.

Kavli spiller hverandre gode

Kavlis verdier står svært sentralt i deres daglige innsats med å løse oppgaver i felleskap. For selskapet er det derfor viktig å ha dyktige ansatte som samtidig er åpne for å utvikle seg i organisasjonen. Med særlig fokus på teamutvikling, har Belbin blitt et viktig verktøy for Kavli.