Det perfekte team sikrer julegaverne år efter år

Julemanden_rensdyrHvis du synes julen er en travl tid, som ud over arbejdet byder på udfordringerne med at købe gaver, forberede julemiddagen og glæden ved samværet med den store familie … så kan det være en god idé at sende en tanke til Grønland.

I Grønland har de travlt, rigtig travlt. De er lige nu i gang med de sidste forberedelser før Julemanden skal på sin store jordomrejse juleaften. For at det hele skal blive en succes er det nødvendigt at Julemanden har et stærkt team af nisser til at hjælpe ham.

Rekruttering af kompetencer er nøglen

Det er julemandens ansvar, at alt forløber som det skal, derfor er rekrutteringen til julemandens team en meget vigtig opgave. Når Julemanden rekrutterer så kigger han efter mange kvaliteter, såsom: venlig, omhyggelig, energisk, pålidelig … god til at synge julesange?

For at sikre et godt resultat, gør Julemanden selvfølgelig brug af Belbins Teamroller i sin rekruttering. Så kan han være sikker på, at de nye nisser passer ind i teamet og at de kan bidrage hvor der er behov, uanset om det er ved fremstilling af legetøj, passe rensdyrerne eller forberede kanen til turen jorden rundt.

De fleste af os oplever, at vi kan bidrage med en kombination af Belbins roller, som falder os naturlig, og så er der nogle roller, som vi helst undgår. Men Julemanden er ikke ”som de fleste”. Faktisk er han så unik at han er den eneste i verden, som har alle ni teamroller som sine naturlige roller.

Julemanden som Idémand

Julemanden frembringer år efter år kreative idéer til gaver og ved nøjagtigt hvilke legetøj der passer milliader af børn på jorden

Julemanden som Koordinator

Med målet for øje sørger Julemanden for at alle hans nisser og rensdyr er oppe på mærkerne og klar til at samarbejde for at der skal blive jul i hvert hjem. Han uddelegerer opgaverne, samler trådene og sikrer succesen.

Julemanden som Kontaktskaber

Julemanden er god til at komme ud i den virkelige verden (anonymt selvfølgelig) og sikre at han altid er på forkant med udviklingen indenfor legetøj og rapportere tilbage til sit nisseteam. Han har desuden et fantastisk netværk som nisserne kan trække på.

Julemanden som Organisator

Den største opgave er nok at få delt alle julegaverne ud. Magen til logistikopgave findes ikke. Mange hundrede års erfaring i kanekørsel og en effektiv ruteplanlægning sikrer, at Julemanden og hans rensdyr når at besøge alle.

Julemanden som Afslutter

Ingen julegaver får lov til at forlade Julemandens værksted med mindre de er fejlfri. Alle gaver skal leve op til Julemanden og Nissemors kvalitetskrav.

Julemanden som Teamworker

I julemandens værksted hygger Julemanden og Nissemor om nisserne med æbleskiver og gløgg. Alle er enige om, at der ikke findes et sjovere og bedre juleværksted at arbejde i.

Julemanden som Opstarter

At blive færdig til jul er en vigtig opgave. Den er faktisk så betydningsfuld, at intet må komme i vejen for at målet nås. Julemanden følger op på dagens resultater hver dag, og sætter skub i tingene, hvis det er tiltrængt.

Julemanden som Specialist

Juleaften er den 24. December – hvert år den samme dag. Dagen, hvor Julemandens ekspertise bliver sat i spil og skal udfolde sig for hele verden. Han har en unik evne til at glæde både store og små. Juleaften er kun én dag for os andre, men Julemanden er fokuseret på juleaften hele året.

Julemanden som Analysator

Julemandes overblik, gode dømmekraft og retskaffenhed bevirker, at alle, store og små, bliver husket og får deres julegave, hvis de har fortjent den.

Inspiration Belbin Associates